00000

Recept på en spansk pasta med musslor och korv. Borsta musslorna ordentligt rena innan de kokas i vatten.

För 4 personer

Ingredienser

1 kg blåmusslor
1 dl vatten
300 g pasta t ex penne
3 chorizokorv
2 röd paprika
1 pkt saffran
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar

30 min

Gör så här:

  1. Skrubba musslorna i kallt vatten, släng bort dem som inte är slutna. Lägg musslorna i en kastrull. Häll på vattnet och låt musslorna koka upp under lock. Låt sjuda ca 5 min. Ta upp musslorna och släng bort dem som inte har öppnat sig. Spara kokspadet.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs korv och paprika utan extra matfett i en stekpanna med släpplättbeläggning. Strö över saffranet och häll på kokspadet från musslorna. Krydda med salt och peppar.
  3. Vänd i musslorna och den avrunna pastan i pannan.
  4. Servera med strimlad sallad och svartpeppar som var och en får vrida över sin portion.