1. Tina skaldjuren och låt rinna av. Skala och hacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt saffran, salt och vatten. Koka upp och sjud under lock ca 20 min.
2. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva korven.
3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Fräs paprika och korv 2-3 min. Blanda i skaldjuren och fräs ytterligare 2-3 min. Vänd ner fräset i riset. Strö över persilja och krydda med peppar.
Spansk paella med skaldjursmix och chorizo
Fryst skaldjursmix finns att köpa i välsorterade butiker.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 | skaldjursmix, paket, fryst (500 g) |
1 | lök, gul |
4 dl | arborioris, eller långkornigt ris |
1 msk | olivolja, + 1 msk olivolja |
1 | saffran, (0,5 g) |
1 tsk | salt |
8 dl | vatten |
2 | paprikor |
2 | chorizokorvar, red hot |
0,5 dl | persilja, strimlad |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Fler recept med:
Huvudrätter - varmrätter, Korv och chark, Näringsberäknat, Ris och gryn, Skaldjur, Smalt