Spansk paella med skaldjursmix och chorizo

00000

Fryst skaldjursmix  finns att köpa i välsorterade butiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 skaldjursmix, paket, fryst (500 g)
1 lök, gul
4 dl arborioris, eller långkornigt ris
1 msk olivolja, + 1 msk olivolja
1 saffran, (0,5 g)
1 tsk salt
8 dl vatten
2 paprikor
2 chorizokorvar, red hot
0,5 dl persilja, strimlad
1 krm svartpeppar, nymald

1. Tina skaldjuren och låt rinna av. Skala och hacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt saffran, salt och vatten. Koka upp och sjud under lock ca 20 min.
2. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva korven.
3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Fräs paprika och korv 2-3 min. Blanda i skaldjuren och fräs ytterligare 2-3 min. Vänd ner fräset i riset. Strö över persilja och krydda med peppar.