Spansk grillad auberginesallad

Serveras som en matig sallad med knaprigt lantbröd och eventuellt ett glas spanskt rött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 lökar - gula
  • 3 auberginer
  • 2 zucchini
  • 3 paprikor - röda
  • 3 msk olivolja

Dressing

  • 1 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 vitlöksklyftor - hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär löken i stora klyftor. Lägg den tillsammans med hela auberginer, zucchini och paprikor på plåt och pensla med olja.

  2. Grilla ca 30 min mitt i ugnen och vänd grönsakerna då och då. Ta ut paprikorna efter ca 20 min och låt dem svalna i en plastpåse och skala dem sedan. Ta ut övriga grönsaker efter- hand som de blir färdiga. De ska vara mjuka och gärna lite brunbrända.

  3. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i remsor. Halvera auberginer och zucchini, skrapa ur fruktköttet och skär det på liknande sätt i stavar.

  4. Lägg upp grönsakerna i fina rader och häll över dressingen. Salladen är god både ljummen och kall.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!