Spaghetti med rökt fisk

Som en ljummen pastasallad blir den här rätten med varmrökt fisk som sik eller lax i huvudrollen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 pepparfrukter - färska, t ex thai chili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 knipplökar
  • 1 citron - rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • 300 g spaghetti
  • 300 g varmrökt fisk - rensad, t ex sik
  • 50 g rucolasallad
  • 1 msk cocktailkapris

Gör så här

  1. Finhacka pepparfrukterna, vitlöksklyftorna och knipplökarna. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs det hackade tillsammans med rivet citronskal ca 2 minuter på medelgod värme.

  2. Koka spaghettin och häll av vattnet. Blanda ner den frästa lökblandningen och blanda väl. Vänd ner bitar av fisk och rucolablad. Garnera med kapris och ev extra chili.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!