Spaghetti från Trapani

Pesto från Trapani innehåller bland annat mandel, basilka, tomat och olivolja. Här är en spaghettirätt med samma smaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 1 kg kvisttomater
  • 1 dl sötmandel
  • 1 basilika - färsk, kruka
  • 0,75 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor - pressade
  • 0,5 pepparfrukt - liten röd
  • 0,5 krm chili
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g pecorino - riven

Gör så här

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet.

  2. Skålla och skala mandeln.

  3. Kör mandel och basilikablad i matberedare tills det är finhackat. Tillsätt olivolja, vitlök, chilifrukt, socker, salt och peppar.

  4. Blanda den nykokta pastan med peston och tomaterna. Strö över pecorinoosten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!