40 minuter + 1 1/2 timme i ugn
Spaghetti alla crema med kantareller, kalvrygg och rödbetor – gör så här:
- Sätt ugnen på 125°. Krydda kalvryggen med 1 1/2 tsk salt och peppar. Bryn köttet i olja och smör tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, beräkna ca 1 1/2 timme. Låt köttet vila på en skärbräda ca 10 min innan det skärs i skivor.
- Skölj rödbetorna i ljummet vatten och koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten. Skölj betorna i kallt vatten och dra av skalet.
- Ansa kantarellerna och riv parmesanosten.
- Koka upp rejält med saltat vatten i en gryta. Koka pastan al dente ca 2 min och häll av den direkt därefter.
- Stek kantarellerna i 2 msk olja tills de har fått fin färg. Häll över grädden och koka 2–3 min. Tillsätt spagettin och koka ytterligare ca 1 minut. Krydda med 1 tsk salt.
- Fördela pastan på tallrikar. Lägg på kött och rödbetor. Strö över ost och flingsalt. Ringla på lite olivolja och toppa med salviablad.