4.74.74.74.74.7

Överbliven pasta? Gör en spagettiomelett! Fixas snabbt tillsammans med lite dill, lax och några ägg.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g spagetti, kokt (200 g okokt)
3 ägg
1 dl mjölk
100 g lax, kallrökt
1 tsk citronskal, rivet
3 msk dill, fryst hackad
1 dl ärter, gröna
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör

Tillbehör:

smör, smält, ev
ärter, ev

20 minuter

Spagettiomelett med lax och dill – gör så här:

  1. Vispa upp äggen och tillsätt mjölken. Finstrimla laxen. Blanda spagettin med äggstanningen, lax, citronskal, dill, ärter, salt och peppar.
  2. Smält smöret i stekpannan och häll i spagettiblandningen. Låt steka på medelvärme ca 10 min.
  3. Låt omeletten glida ner på en tallrik. Vänd tillbaka den i pannan och stek ytterligare ca 2 min. Servera gärna med smält smör och extra ärter.