Spagetti vego-bolognese

Recept på spagetti vego-bolognese. Supersnabbt, gott och enkelt! Cashewnötter kan bytas ut mot skalad sötmandel.
Petra Lindstrand
Recept på spagetti vego-bolognese.
Recept på spagetti vego-bolognese. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 morot - stor
  • 500 g tomatsås - kryddad, t ex Dolmio bolognese
  • 300 g vegofärs
  • 2 dl vatten
  • 2 msk soja - ljus glutenfri
  • 2 tsk oregano

Nötsmul

  • 2 dl cashewnötter - naturella
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 1 pkt bönpasta spagetti - ,t ex Risenta (200 g)
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Skala och grovriv moroten.

  2. Koka upp tomatsåsen i en stekpanna. Rör ner vegofärs, morot, vatten och soja. Sjud 5–7 min. Strö över oregano.

  3. Nötsmul: Lägg nötterna i en mixerskål och mixa smuligt. Stek i en panna i olja tills det börjar få lite färg. Krydda med salt. Låt svalna.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera såsen med pasta, nötsmul och basilika.

  5. Följ oss på Facebook! Allt om Mat och på Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!