Spagetti vego-bolognese

4.94.94.94.94.9

Recept på spagetti vego-bolognese. Supersnabbt, gott och enkelt! Cashewnötter kan bytas ut mot skalad sötmandel.

För 4 personer:

Ingredienser

1 morot, stor
500 g tomatsås, kryddad, t ex Dolmio bolognese
300 g vegofärs
2 dl vatten
2 msk soja, ljus glutenfri
2 tsk oregano

Nötsmul:

2 dl cashewnötter, naturella 
1 msk olivolja
2 krm salt

Tillbehör:

1 paket bönpasta spagetti, ,t ex Risenta (200 g)
1 kruka basilika

10 minuter + 5 minuter koktid

Vego-bolognese – gör så här:

  1. Skala och grovriv moroten.
  2. Koka upp tomatsåsen i en stekpanna. Rör ner vegofärs, morot, vatten och soja. Sjud 5–7 min. Strö över oregano.
  3. Nötsmul: Lägg nötterna i en mixerskål och mixa smuligt. Stek i en panna i olja tills det börjar få lite färg. Krydda med salt. Låt svalna.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera såsen med pasta, nötsmul och basilika.

 

Följ oss på Facebook! Allt om Mat och på Allt om Mat Vego ❤️