00000

En underbart god och lättlagad tomatsås. Hemligheten är en gnutta socker.

För 4 personer

Ingredienser

Spagetti pomodoro

3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 tsk råsocker strö eller strösocker
1 förp krossade tomater (500 g)
1 kruka basilika
1 tsk vit balsamvinäger
1 1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

2 mozzarellaostar (à 125 g)
150 g blandad sallad

15 min

Spagetti pomodoro

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och hälften av basilikabladen. Koka ihop ca 5 min. Krydda med vinäger, salt och peppar.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarella och toppa med resterande basilikablad. Servera med salladen.

 

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter!