4.24.24.24.24.2

Spagetti med vitlök, örter, citron, chili och pinjenötter är en enkel men mycket god rätt. Satsa på en bra pastasort, och glöm inte att salta ordentligt i pastavattnet.

För 6 personer som förrätt:

Ingredienser

300 g spagetti
3 vitlöksklyftor
1 kruka bladpersilja
1 kruka basilika
2 röda chili, t ex spansk peppar
1 citron
4 msk pinjenötter
4 msk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

125 g parmesanost

20 minuter

Spagetti med vitlök, örter, citron, chili och pinjenötter – gör så här:

  1. Koka upp vattnet till pastan. Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka persilja och basilika. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen i ljummet vatten och riv det yttre skalet. Pressa ut 3 msk saft.
  2. Rosta pinjenötterna i torr, het panna tills de fått fin färg.
  3. Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme ca 2 min. Se till att inte vitlöken bränns!
  4. Häll av den nykokta pastan men spara ca 2 dl av kokvattnet. Vänd ner pastan i pannan och tillsätt pinjenötter, örter, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Tillsätt kokvatten till önskad konsistens och vänd ihop.
  5. Servera med riven eller hyvlad parmesan.
Fler recept med: Förrätter, Italienskt, Pasta, Vegetariskt