25 minuter + 20 minuter i ugn
Spagetti med varmrökt lax, brynt citronsmör och örtströssel – gör så här:
- Sätt ugnen på 125°. Bryt fisken i mindre bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv det yttersta gula skalet och pressa ut 1/2 dl saft.
- Grovhacka örterna och lägg i en skål. Tillsätt löken och mixa slätt. Blanda örthacket med panko, citronskal, salt och peppar. Lägg strösslet på en plåt med bakplåtspapper och torka mitt i ugnen ca 20 min.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Bryn smöret i stekpanna på medelvärme tills det doftar nötigt och är mörkt gyllenbrunt. Tillsätt citronsaften och låt koka upp.
- Häll av pastan, spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda pasta,
kokvatten och smör. Blanda ner laxen i pastan och strö över örtströssel.
Servera gärna med en italiensk tomat- och brödsallad: Panzanella!
Tips! I stället för panko kan du smula dagsgammalt bröd som får torka på plåt över natten. Strösslet håller i månader och passar till panering av fisk, pastarätter och annat.