Spagetti med kyckling, tomat och chili

Spagetti med kyckling, tomat och chili är en snabblagad rätt med mycket smak.

Ingredienser

  • 300 g spaghetti
  • 1 grillad kyckling
  • 400 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 50 g pecorino - riven
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g rucola

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Halvera tomaterna. Kärna ur och strimla chilin.

  2. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

  3. Fräs chili i oljan ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Häll över 1 1/2 dl av kokvattnet från spagettin. Blanda i kyckling, tomater och ost. Krydda med salt och peppar.

  4. Låt spagettin rinna av och vänd ner den i pannan. Strö över rucola och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!