4.14.14.14.14.1

Spagetti med kyckling, tomat och chili är en snabblagad rätt med mycket smak.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g spagetti
1 grillad kyckling
400 g körsbärstomater, gärna i olika färger
1 röd chili, t ex spansk peppar
0,5 dl olivolja
0,5 dl tomatpuré
50 g pecorinoost, riven
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
50 g rucola

25 minuter

Spagetti med kyckling, tomat och chili – gör så här:

  1. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Halvera tomaterna. Kärna ur och strimla chilin.
  2. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fräs chili i oljan ca 3 min. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med ca 1 minut. Häll över 1 1/2 dl av kokvattnet från spagettin. Blanda i kyckling, tomater och ost. Krydda med salt och peppar.
  4. Låt spagettin rinna av och vänd ner den i pannan. Strö över rucola och servera.

pren