30 minuter + 30 minuter för musslorna i vatten
Spagetti med hjärtmusslor – gör så här:
- Skrubba musslorna noga och lägg dem i kallt vatten ca 30 min. Byt vatten ett par gånger under tiden. Släng bort de musslor som är öppna och som inte sluts när de knackas i köksbänken. Låt musslorna rinna av i ett durkslag.
- Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor och schalottenlök. Fräs lök, vitlök, timjan och musslor i 3 msk olja ca 30 sekunder. Häll på vinet och tillsätt 1/2 tsk salt. Låt koka under lock 3–5 min, tills musslorna öppnats. Ta upp musslorna och släng bort dem som fortfarande är slutna.
- Sila buljongen och använd 3 dl till spagettin.
- Kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka 3 vitlöksklyftor. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Fräs chili och vitlök i 2 msk olja ca 1 minut. Vänd i spagetti och musslor. Häll på buljongen och klicka i smöret. Låt koka upp och krydda med 1 tsk salt. Servera genast.