Spagetti med hjärtmusslor, vitlök och jalapeño

Spagetti med hjärtmusslor, vitlök och jalapeño är kryddigt och gott. Det är viktigt att byta vatten på musslorna ofta medan de skrubbas för att så mycket sand som möjligt ska sköljas ut, så byt hellre en gång för mycket än för lite.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kg hjärtmusslor
  • 2 vitlöksklyftor - + 3
  • 2 schalottenlökar
  • 3 kvistar timjan
  • 3 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 tsk salt - + 1 tsk
  • 4 jalapeño
  • 400 g spaghetti
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skrubba musslorna noga och lägg dem i kallt vatten ca 30 min. Byt vatten ett par gånger under tiden. Släng bort de musslor som är öppna och som inte sluts när de knackas i köksbänken. Låt musslorna rinna av i ett durkslag.

  2. Skala och finhacka 2 vitlöksklyftor och schalottenlök. Fräs lök, vitlök, timjan och musslor i 3 msk olja ca 30 sekunder. Häll på vinet och tillsätt 1/2 tsk salt. Låt koka under lock 3–5 min, tills musslorna öppnats. Ta upp musslorna och släng bort dem som fortfarande är slutna.

  3. Sila buljongen och använd 3 dl till spagettin.

  4. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka 3 vitlöksklyftor. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Fräs chili och vitlök i 2 msk olja ca 1 minut. Vänd i spagetti och musslor. Häll på buljongen och klicka i smöret. Låt koka upp och krydda med 1 tsk salt. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!