Spagetti med blåmusslor – spaghetti alle cozze

Blåmusslor är enklare att tillaga än man kan tro. Här serveras de med pasta och persilja.
Frederik Zäll

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl bladpersilja - finhackad
  • 1,5 dl vitt vin - torrt
  • 300 g spaghetti

Tillbehör

  • 60 g bröd - /person

Gör så här

  1. Skölj och skrubba musslorna i kallt vatten. Släng de som inte sluter sig när man knackar dem i köksbänken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Fräs vitlök och chili i olja i en låg, vid panna ca 2 min. Tillsätt musslor och persilja. Häll på vinet och sätt på ett lock. Låt sjuda ca 5 min. Rör runt då och då.

  3. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i grytan.

  4. Ta bort de musslor som inte har öppnat sig. Blanda ner musslorna i spagettin och tillsätt 1 dl av kokspadet. Servera genast med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!