Spagetti med blåmusslor – spaghetti alle cozze
Ingredienser
- 1 kg blåmusslor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili - t ex spansk peppar
- 3 msk olivolja
- 1 dl bladpersilja - finhackad
- 1,5 dl vitt vin - torrt
- 300 g spaghetti
Tillbehör
- 60 g bröd - /person
Gör så här
-
Skölj och skrubba musslorna i kallt vatten. Släng de som inte sluter sig när man knackar dem i köksbänken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin.
-
Fräs vitlök och chili i olja i en låg, vid panna ca 2 min. Tillsätt musslor och persilja. Häll på vinet och sätt på ett lock. Låt sjuda ca 5 min. Rör runt då och då.
-
Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i grytan.
-
Ta bort de musslor som inte har öppnat sig. Blanda ner musslorna i spagettin och tillsätt 1 dl av kokspadet. Servera genast med bröd.