Spagetti Carbonara av Tom Sjöstedt

4.54.54.54.54.5

Recept på spagetti carbonara. Garanterat god carbonara från kocken Tom Sjöstedt.

För 4 portioner

Ingredienser

400 g spagetti
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl vitt vin, torrt
1 msk olivolja
3 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
280 g bacon, skivat
300 g körsbärstomater, eller små kvisttomater
1 tsk flingsalt
2 tsk honung

Garnering:

1 dl bladpersilja, strimlad
1 dl parmesanost, hyvlad
2 krm svartpeppar, nymald

Spagetti Carbonara – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  3. Fräs gul lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt vin och mini fraiche. Låt sjuda cirka 5 min. Smaka av med salt.
  4. Lägg bacon på en smord plåt, lägg en plåt över som press. Stek i ugnen cirka 15 minuter tills baconskivorna blivit krispiga. Lossa dem från plåten innan de kallnat.
  5. Lägg tomaterna på en plåt och blanda med salt och honung. Baka mitt i ugnen cirka 10 min.
  6. Blanda pastan med såsen och lägg upp på fat. Stick i baconskivorna och lägg på tomaterna. Garnera med persilja, parmesanost och svartpeppar.