Späda morötter i vinmarinad

Morötterna är en god bufférätt och kan med fördel göras flera dagar före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 kg morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl vin - vitt torrt
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk fruktsocker
  • 3 msk olivolja
  • 1 örter - 1 bukett färska, t ex timjan, rosmarin, persilja och lagerblad,
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa peppar - några varv på pepparkvarnen

Garnering

  • lagerblad
  • basilika

Gör så här

  1. Ansa och skär morötterna i skivor. Skala och skiva vitlöken. Koka upp vatten, vin och vinäger. Lägg i morötterna. Tillsätt vitlök, fruktsocker, olivolja, kryddbukett, salt och svartpeppar. Sjud under lock tills morötterna börjar bli mjuka, ca 5 minuter. Låt svalna.

  2. Ta upp morötterna och lägg på ett uppläggningsfat. Sila ca 1 dl av kokspadet över morötterna och garnera med lagerblad och basilika. Koka gärna morötterna någon dag innan de ska serveras, då hinner den härliga smaken utvecklas ordentligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!