Späckad falukorv med kryddiga rotfrukter

Recept på späckad falukorv med kryddiga rotfrukter. Rotfrukterna kan skalas och läggas i kallt vatten dagen innan.
Tom Sjöstedt
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 rosmarin - kruka

Kryddiga rotfrukter

  • 300 g palsternacka
  • 300 g morötter
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk kardemumma - stött

Garnering

  • 2 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär falukorven i 8 bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och plocka små kvistar från rosmarinen. Snitta korven och tryck in vitlök och rosmarin.

  2. Skala och skär rotfrukterna på längden och lägg i en ugns­säker form. Blanda med ­olja, salt, socker, cayennepeppar, spiskummin och kardemumma.

  3. Tillaga rotfrukterna mitt i ugnen ca 20 min. Lägg i falukorven och fortsätt tillaga i ugnen ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka och falukorven fått fin färg.

  4. Strö över gräslöken och servera med couscous och gärna en grönsallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!