Späckad falukorv med kryddiga rotfrukter

Recept på späckad falukorv med kryddiga rotfrukter. Rotfrukterna kan skalas och läggas i kallt vatten dagen innan.

Späckad falukorv med kryddiga rotfrukter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär falukorven i 8 bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och plocka små kvistar från rosmarinen. Snitta korven och tryck in vitlök och rosmarin.
  3. Skala och skär rotfrukterna på längden och lägg i en ugns­säker form. Blanda med oliv­olja, salt, socker, cayennepeppar, spiskummin och kardemumma.
  4. Tillaga rotfrukterna i ugnen ca 20 min. Lägg i falukorven och fortsätt tillaga i ugnen ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka och falukorven fått fin färg.
  5. Strö över gräslöken och servera med couscous och gärna en grönsallad.

Recept från