00000

När råvarorna har högsta kvalitet kan man hålla det så här enkelt. Otroligt snabb förrätt med exklusiv känsla! Be att få älgytterfilén skivad i butiken.

För 10 personer

Ingredienser

Souvasrökt älgytterfilé med löjrom

250 g souvasrökt älgytterfilé i tunna skivor eller kallrökt renstek
2 dl gräddfil
100 g löjrom

Garnering

50 g späda salladsskott
2 msk kallpressad rapsolja

Tunnbrödssticks

2 mjuka tunnbröd (ca 15 x 25 cm)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Västerbottenssmör

200 g smör, rumsvarmt
100 g västerbottensost, finriven

20 min + 1 timme för gräddfilen att rinna av

Souvasrökt älgytterfilé med löjrom, tunnbrödssticks och västerbottenssmör

 

1. Låt gräddfilen rinna av i kaffe-filter ca 1 timme. Låt eventuellt löjrommen rinna av i sil.

2. Tunnbrödssticks: Sätt ugnen på  150 grader. Skär tunnbröden i ca 2 cm breda remsor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Strö över salt och rosta bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt sticksen kallna på galler.

3. Smör: Vispa ihop smör och ost till ett fluffigt smör. Ställ kallt men ta fram i rumstemperatur en stund före servering.

4. Fördela den skivade filén på tallrikar. Spritsa eller klicka på gräddfil. Toppa med löjrom och garnera med salladsskott och olja. Servera med tunnbrödssticks och västerbottenssmör.