20 min + 1 timme för gräddfilen att rinna av
Souvasrökt älgytterfilé med löjrom, tunnbrödssticks och västerbottenssmör
1. Låt gräddfilen rinna av i kaffe-filter ca 1 timme. Låt eventuellt löjrommen rinna av i sil.
2. Tunnbrödssticks: Sätt ugnen på 150 grader. Skär tunnbröden i ca 2 cm breda remsor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Strö över salt och rosta bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt sticksen kallna på galler.
3. Smör: Vispa ihop smör och ost till ett fluffigt smör. Ställ kallt men ta fram i rumstemperatur en stund före servering.
4. Fördela den skivade filén på tallrikar. Spritsa eller klicka på gräddfil. Toppa med löjrom och garnera med salladsskott och olja. Servera med tunnbrödssticks och västerbottenssmör.