4.64.64.64.64.6

Sötsyrlig melonsallad med färska fikon, granatäpple och fetaost är en saftig och god sallad. Löken snabbpicklas i limesaften och får en mildare smak.  

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo vattenmelon, utan kärnor
1 rödlök
1 msk lime, pressad
0,5 granatäpple
4 fikon
1 kruka mynta
50 g rucola
150 g fetaost
0,5 dl pumpakärnor, rostade
3 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

surdegsbröd

25 minuter

Melonsallad med fikon, granatäpple och fetaost – gör så här:

  1. Skala löken och skär den i tunna skivor. Lägg den i en skål och häll över limesaften. Blanda ordentligt och ställ åt sidan.
  2. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Skär vattenmelonen i bitar. Skär fikonen i klyftor. Grovhacka myntan.
  3. Blanda vattenmelon, lök, fikon, mynta och rucola. Smula i fetaosten och blanda lätt.
  4. Fördela salladen i portionsskålar. Toppa med granatäppelkärnor och pumpakärnor.
  5. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Servera gärna tillsammans med surdegsbröd.

Recept av Emmy Lundström

pren

Sallad – till frukost, lunch och middag

Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader:

Fler recept med: Brunch, Frukt och bär, Lunch, Vegetariskt