Sötsyrlig melonsallad med färska fikon, granatäpple och fetaost  

Sötsyrlig melonsallad med färska fikon, granatäpple och fetaost är en saftig och god sallad. Löken snabbpicklas i limesaften och får en mildare smak.  
Foto: Pernilla Ahlsén

Ingredienser

  • 1 kg vattenmelon - utan kärnor
  • 1 rödlök
  • 1 msk lime - pressad
  • 0,5 granatäpple
  • 4 fikon
  • 1 kruka mynta
  • 50 g rucola
  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl pumpakärnor - rostade
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Skala löken och skär den i tunna skivor. Lägg den i en skål och häll över limesaften. Blanda ordentligt och ställ åt sidan.

  2. Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Skär vattenmelonen i bitar. Skär fikonen i klyftor. Grovhacka myntan.

  3. Blanda vattenmelon, lök, fikon, mynta och rucola. Smula i fetaosten och blanda lätt.

  4. Fördela salladen i portionsskålar. Toppa med granatäppelkärnor och pumpakärnor.

  5. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Servera gärna tillsammans med surdegsbröd.

Sallad - till frukost, lunch och middag

Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!