25 minuter
Melonsallad med fikon, granatäpple och fetaost – gör så här:
- Skala löken och skär den i tunna skivor. Lägg den i en skål och häll över limesaften. Blanda ordentligt och ställ åt sidan.
- Peta ut kärnorna ur granatäpplet. Skär vattenmelonen i bitar. Skär fikonen i klyftor. Grovhacka myntan.
- Blanda vattenmelon, lök, fikon, mynta och rucola. Smula i fetaosten och blanda lätt.
- Fördela salladen i portionsskålar. Toppa med granatäppelkärnor och pumpakärnor.
- Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Servera gärna tillsammans med surdegsbröd.
Sallad – till frukost, lunch och middag
Bjud in vännerna på brunch med en härlig sallad med melon, färska fikon, granatäpple och fetaost eller varför inte packa sallader i lunchlådan. Här hittar du massor av fler recept på trendiga sallader: