Sötsyrlig kycklinggryta

Recept på sötsyrlig smakrik kycklinggryta med mycket grönsaker och försiktig hetta av thaichili.
Charlotte Jenkinson
Foto: Ulf Svensson

Kycklinggryta

  • 500 g kycklingfilé
  • 5 dl vatten
  • 4 msk konc kycklingfond
  • 4 rabarberstjälkar - (300 g)
  • 1 thaichili - röd
  • 1,5 dl råsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk sherryvinäger
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 paprika - röd
  • 1 paprika - grön
  • 2 knipplökar
  • 1 burk vattenkastanjer - (225 g)
  • 1,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 100 g böngroddar - färska

Tillbehör

  • ris - gärna basmati

Gör så här

  1. Blanda vatten och kycklingfond i en rymlig kastrull. Ansa och finstrimla rabarber. Kärna ur och strimla chilin.Lägg allt i en  kastrull. Tilllsätt socker, salt, vinäger och tomatpuré. Koka upp och låt sjuda 10 min.

  2. Ansa och kärna ur paprikorna. Skär dem i ca 2 cm stora bitar. Ansa och grovhacka lökarna, häll av och skär vattenkastanjerna i bitar. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar.

  3. Lägg kycklingbitarna i den heta buljongen och låt dem sjuda ca 2 min. Lägg i paprika, lök och kastanjer och koka ca 3 min. Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten. Tillsätt redningen och låt koka upp.

  4. Blanda ner böngroddar strax före servering. Servera ris till grytan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!