00000

5 min + 40 min kokning Såsen kan förvaras flera veckor i kylen. Tillsätt lite mer tomatpuré och tamarind eller risvinsvinäger så blir det en woksötsursås till kyckling och fläsk.

För 5 dl

Ingredienser

1 rödlök, finhackad
1 msk tomatpuré
1 msk rapsolja
1 apelsin, liten ,skalad, i bitar
0,25 färsk ananas, skalad, tunt skivad
4 dl vatten
3 msk mango chutney
1 msk ketjap bentang, söt soja
40 g kaka palmsocker
2 tsk tamarindpasta
1 dl plommonsås

Fräs rödlök och tomatpuré i rapsolja i en kastrull. Tillsätt frukt, vatten, mango chutney, ketjap bentang och palmsocker. Låt koka på svag värme utan lock ca 40 min. Smaka av med tamarindpasta och plommonsås. Mixa till en slät sås.