Sötsur rödlök

Servera sötsur rödlök som tilltugg med rostat bröd eller som tillbehör till grillat kött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 rödlök - med blast (ca 500 g)
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk fruktsocker
  • 0,75 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk gourmetsalt
  • 1 nypa peppar
  • rosmarin - några kvistar

Gör så här

  1. Ta bort ytterskalet på lökarna, behåll lite av blasten. Skär löken i halvor.

  2. Sätt ugnen på 175°. Smält smör i en ugnssäker form med lock. Tillsätt olja och rör ner socker och vinäger. Lägg i löken och lägg på locket. Salta, peppra och tillsätt rosmarinkvistarna. Stek mitt i ugnen ca 1 timme.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!