Sötsalt kycklingpasta

3.83.83.83.83.8

"Den här sötsalta kycklingpastan var en av mina döttrars älsklingsrätter när de var små. Men den passar även vuxna i smaken. Ursprungligen kommer receptet från ett receptkort från mataffären och hette då hyttekyckling." / Suzanne Ribbing, chefredaktör Allt om Mat.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g tagliatelle
600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt, + 2 krm
2 krm svartpeppar, nymald + 1 krm
1 dl soja, japansk
1 dl sirap, mörk
1 msk smör
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
3 msk olivolja
0,5 dl pinjenötter
100 g parmesanost
100 g rucola

Garnering:

basilika

30 minuter

Sötsalt kycklingpasta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa kycklinglårfiléerna och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. 
  2. Blanda soja och sirap. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll över soja- och sirapsblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 70°. 
  3. Hacka basilikan. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda hacket med olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda pastan med olivoljeblandningen. Riv parmesanen. 
  5. Lägg rucola i botten på ett stort fat. Lägg på pastan och toppa med kyckling. Garnera med basilika och servera med pinjenötter, parmesan och sky från kycklingen. 

 

Fler recept med: Kyckling och fågel, Pasta