Sötsalt kycklingpasta

Recept på sötsalt kycklingpasta. En rätt som förgyller vardagen men som även passar att bjuda på. Den goda skyn kan serveras till pastan. 

30 minuter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa kycklinglårfiléerna och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. 
  2. Blanda soja och sirap. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll över soja- och sirapsblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 70°. 
  3. Hacka basilikan. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda hacket med olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda pastan med olivoljeblandningen. Riv parmesanen. 
  5. Lägg rucola i botten på ett stort fat. Lägg på pastan och toppa med kyckling. Garnera med basilika och servera med pinjenötter, parmesan och sky från kycklingen. 

Recept av Suzanne Ribbing

Recept från