Sötsalt kycklingpasta

3.93.93.93.93.9

"Den här sötsalta kycklingpastan var en av mina döttrars älsklingsrätter när de var små. Men den passar även vuxna i smaken. Ursprungligen kommer receptet från ett receptkort från mataffären och hette då hyttekyckling." / Suzanne Ribbing, chefredaktör Allt om Mat.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g tagliatelle
600 g kycklinglårfilé
1 tsk salt, + 2 krm
2 krm svartpeppar, nymald + 1 krm
1 dl soja, japansk
1 dl sirap, mörk
1 msk smör
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, t ex spansk peppar
3 msk olivolja
0,5 dl pinjenötter
100 g parmesanost
100 g rucola

Garnering:

basilika

30 minuter

Sötsalt kycklingpasta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Putsa kycklinglårfiléerna och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. 
  2. Blanda soja och sirap. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll över soja- och sirapsblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 70°. 
  3. Hacka basilikan. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Blanda hacket med olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. 
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Blanda pastan med olivoljeblandningen. Riv parmesanen. 
  5. Lägg rucola i botten på ett stort fat. Lägg på pastan och toppa med kyckling. Garnera med basilika och servera med pinjenötter, parmesan och sky från kycklingen. 

Recept av Suzanne Ribbing

Fler recept med: Kyckling och fågel, Pasta