Sötpotatissoppa med chorizo

Sötpotatissoppa med chorizo är en värmande och god soppa. Välj gärna en färsk chorizo, den är mycket enklare att smula sönder.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 sötpotatis - stor (500 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 300 g chorizo
  • 1 burk svarta bönor - (400 g)
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 baguette - (300 g)

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin, spara gärna lite chili till garnering.

  2. Fräs potatis, lök, vitlök och chili i 2 msk olja ca 3 min. Häll på 12 dl vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt koka upp och sjud soppan under lock ca 10 min.

  3. Dra bort skinnet från korven och smula inkråmet. Stek den knaprigt i en stekpanna. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda ner bönorna i korvfräset.

  4. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Toppa soppan med korvfräs och eventuellt sparad chili. Servera med baguette.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!