Sötpotatisrondeller

4.34.34.34.34.3

Recept på sötpotatisrondeller. Utan oströran är sötpotatisskivorna också goda som tillbehör till kött eller kryddiga och mer salta rätter.

För 6 personer:

Ingredienser

1 sötpotatis, medelstor
0,5 dl olivolja
1 schalottenlök, liten
5 kvistar basilika
3 kvistar oregano
100 g ricottaost
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

rucola

15 minuter

Sötpotatisrondeller – gör så här:

  1. Skala sötpotatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i olja på medelvärme tills de är lite frasiga på ytan och mjuka inuti. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Skala och finhacka löken. Finhacka örterna. Blanda lök och örter med ricottan och krydda med salt och peppar. Klicka oströran på rondellerna strax före servering.