Sötpotatisrondeller

Recept på sötpotatisrondeller. Utan oströran är sötpotatisskivorna också goda som tillbehör till kött eller kryddiga och mer salta rätter.
Anna Stegs
Recept på sötpotatisrondeller.
Recept på sötpotatisrondeller. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 sötpotatis - medelstor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 schalottenlök - liten
  • 5 kvistar basilika
  • 3 kvistar oregano
  • 100 g ricottaost
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • rucola

Gör så här

  1. Skala sötpotatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i olja på medelvärme tills de är lite frasiga på ytan och mjuka inuti. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. Skala och finhacka löken. Finhacka örterna. Blanda lök och örter med ricottan och krydda med salt och peppar. Klicka oströran på rondellerna strax före servering.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!