Sötpotatismuffins

Matiga och lagom söta är dessa småmuffins bakade med riven sötpotatis.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 1 dl yoghurt naturell - mild
  • 100 g sötpotatis - skalad och finriven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kör mjöl, bakpulver, socker, kanel och smör i en matberedare till smulig massa.

  2. Blanda ner ägg, yoghurt och sötpotatis. Fördela smeten i dubbla muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!