Sötpotatishummus  

Sötpotatishummus kan göras dagen före servering.  
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 sötpotatis
  • 1 förp kikärter - (400 g)
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja - + 3 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera sötpotatisen på mitten och lägg den på en plåt med snittytan uppåt. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills potatisen är mjuk. Låt den svalna lite.

  2. Gröp ut innehållet ur potatisen, mixa med kikärter, skalad vitlök och 3 msk olja. Krydda med salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!