1. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge. Skala sötpotatisen och skär den i kuber, ca 2 x 2 cm. Ansa och strimla den ljusa delen på salladslöken, spara det gröna till garnering.
2. Fräs sötpotatis och salladslök i oljan ca 2 min. Häll på kokosmjölk och krydda med currypasta och salt. Låt puttra under lock ca 10 min.
3. Blanda i räkorna och låt dem bli varma. Strö över den gröna salladslöken och servera grytan med bröd eller ris.
Sötpotatisgryta med räkor och currypasta
Röd currypasta finns i olika märken, t ex Santa Maria och Blue Dragon. De varierar i styrka, så prova dig fram så att grytan blir lagom het.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 kg | räkor med skal |
600 g | sötpotatis |
2 knippe | salladslök |
1 msk | rapsolja |
1 burk | kokosmjölk, (400 ml) |
2 msk | röd currypasta |
1 tsk | salt |