00000

Röd currypasta finns i olika märken, t ex Santa Maria och Blue Dragon. De varierar i styrka, så prova dig fram så att grytan blir lagom het.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg räkor med skal
600 g sötpotatis
2 knippe salladslök
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
2 msk röd currypasta
1 tsk salt

1. Skala räkorna och ställ dem kallt så länge. Skala sötpotatisen och skär den i kuber, ca 2 x 2 cm. Ansa och strimla den ljusa delen på salladslöken, spara det gröna till garnering.
2. Fräs sötpotatis och salladslök i oljan ca 2 min. Häll på kokosmjölk och krydda med currypasta och salt. Låt puttra under lock ca 10 min.
3. Blanda i räkorna och låt dem bli varma. Strö över den gröna salladslöken och servera grytan med bröd eller ris.