Sötpotatischips

Det tar lite tid att fritera rotfrukter själv, men det är absolut mödan värt! Sötpotatischips är ett utmärkt drinktilltugg, sött och salt på samma gång.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar - (à ca 300 g)
  • 5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär dem i tunna skivor, gärna på mandolin. Skölj potatisskivorna i kallt vatten och torka dem torra i en kökshandduk.

  2. Hetta upp oljan till 180° i en fritös eller gryta. Fritera potatisskivorna i omgångar tills de fått fin färg och blivit knapriga. Salta och låt potatisskivorna rinna av på hushållspapper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!