40 minuter
Sötpotatisburgare – gör så här:
- Coleslaw: Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala moroten och grovriv den eller svarva den i en grönsakssvarv. Blanda kål och morot med crème fraiche och majonnäs. Krydda med kummin.
- Chilimajonnäs: Lägg äggulan i en bunke och blanda ner vinägern. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle under konstant vispning tills en tjock majonnäs bildats. Smaka av med riven ingefära, soja och chiliflakes. Krydda med salt och peppar.
- Skala och riv sötpotatis, lök och vitlök grovt. Riv halloumi-n. Blanda det rivna med havregryn och ägg. Krydda med salt och peppar.
- Krama ihop och forma smeten till fyra burgare. Stek dem i smör ca 5 min på varje sida.
- Rosta snittytorna på hamburgerbröden i en stekpanna. Bred på ett lager majonnäs. Lägg på burgarna och toppa med coleslaw och koriander.