3.93.93.93.93.9

Vegetariska biffar är smart vardagsmat som kan varieras i det oändliga. Men med sötpotatis och halloumi blir det ruskigt gott! Servera gärna med ris och srirachayoghurt.

För 4 personer:

Ingredienser

1 sötpotatis, stor (400 g)
150 g halloumiost
2 salladslökar
0,5 tsk paprikapulver, rökt
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
2 msk olivolja

Srirachayoghurt:

2 dl yoghurt, turkisk
2 msk olivolja
2 msk mynta, hackad eller 1 tsk torkad
0,5 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk srirachasås, eller annan stark sås

Tillbehör:

matkorn eller ris

30 minuter

Sötpotatisbiffar med halloumi – gör så här:

  1. Srirachayoghurt: Rör ihop yoghurten med olja, mynta, vinäger, salt och peppar. Tillsätt srirachasås till önskad styrka.
  2. Skala och grovriv sötpotatisen. Grovriv halloumin. Ansa och strimla salladslöken. Blanda potatis, ost och lök. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och rör runt så att allt blandas. Tillsätt ägg och mjöl och rör kraftigt.
  3. Forma smeten till bollar. Platta till och stek dem gyllene i olja, 2–3 min på varje sida. Servera  biffarna direkt med yoghurtsås och matkorn eller ris.