Sötpotatis- och linsbiffar – med smak av sambal oelek

Recept på vegetariska sötpotatis- och linsbiffar. Biffarna är godast nystekta men går att steka färdiga och värma på en plåt i ugnen.
Recept på vegetariska sötpotatis- och linsbiffar.
Recept på vegetariska sötpotatis- och linsbiffar. Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 1 dl röda linser
  • 2 sötpotatisar - små (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 tsk grönsaksbuljongspulver
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 0,25 tsk spiskummin - mald
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk rapsolja

Gör så här

  1. Koka linserna i saltat vatten ­enligt anvisning på förpackning.

  2. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Mixa i matberedaren tills den är finhackad. Skala och finhacka löken. Skala och pressa ­vitlöken.

  3. Blanda alla ingredienser. ­Krydda med salt och peppar. Låt smeten stå ca 5 min.

  4. Forma smeten till biffar och stek dem i olja tills de fått fin färg, 4–5 min på varje sida.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!