Sötpotatis med svampsallad

Bakade klyftor av sötpotatis tillsammans med stark chilismakande keso och en syrlig svampsallad. Söt melon- och kiwisoppa efteråt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g sötpotatis
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk lime - pressad

Svampsallad

  • 100 g champinjoner - skivade
  • 2 salladslökar - strimlade
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vinäger

Servera med

  • 3 msk keso chili

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Borsta sötpotatisen och dela den på längden i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnssäker form. Pensla med oljan blandad med salt och limesaft.

  2. Baka i ugnen ca 25 minuter tills klyftorna känns mjuka.

  3. Svampsallad: Fräs under tiden champinjoner och lök i lite olja. Smaka av med salt och vinäger. Servera bakade sötpotatisklyftor tillsammans med svampsallad och keso.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!