00000

Bakade klyftor av sötpotatis tillsammans med stark chilismakande keso och en syrlig svampsallad.
Söt melon- och kiwisoppa efteråt.

För 2 person(er)

Ingredienser

400 g sötpotatis
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt
1 msk lime pressad

Svampsallad

100 g champinjoner skivade
2 salladslökar strimlade
1 tsk olivolja
1 krm salt
1 tsk vinäger

Servera med

3 msk keso chili

1. Sätt ugnen på 225°. Borsta sötpotatisen och dela den på längden i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnssäker form. Pensla med oljan blandad med salt och limesaft.
2. Baka i ugnen ca 25 minuter tills klyftorna känns mjuka.
3. Svampsallad: Fräs under tiden champinjoner och lök i lite olja. Smaka av med salt och vinäger. Servera bakade sötpotatisklyftor tillsammans med svampsallad och keso.