00000

Till fikonen passar det bra med Monte Enebro eller Morbier. Monte Enebro är en halvhård spansk getost. Den har en mjuk syra och en smörig, rund smak. Morbier har en nötaktig och lite fruktig smak och passar bra att smälta.

För 4 personer

Ingredienser

Fikon

4 fikon
60 g sotost, t ex Morbier eller Monte Enebro
1-2 msk flytande honung

Tillbehör

charkuterier, t ex tryffelsalami
rucola

10 min

Sotostgratinerade fikon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader grill.
  2. Skär ett kryss i varje fikon och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Fördela osten över fikonen och sätt in plåten högt upp i ugnen 4–5 min, tills osten smält.
  4. Ta ut fikonen, ringla över honung och servera med charkuterier.
Fler recept med: Fest, Förrätter, Övrigt, Smårätter