Sotad lax med pumpapesto

Frys in laxen minst 2 dygn före eller efter gravning. Pumpapeston har en spännande och nötaktig smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vitpeppar - grovmald

Pesto

  • 50 g parmesan
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 king solo vitlök
  • 100 g pumpafrön - rostade
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Blanda salt och socker. Gnid in laxen i blandningen och krydda med peppar. Låt grava ca 1 timme i kylskåpet.

  2. Torka av laxfiléerna med hushållspapper.

  3. Stek laxen runt om i het stekpanna tills den har fått fin färg. Ta upp och låt kallna.

  4. Grovriv parmesanosten och mixa med övriga ingredienser i matberedare eller med mixerstav.

  5. Skär laxen i 2 cm breda bitar. Toppa varje bit med pumpapesto och sätt i ett cocktailspett. Garnera med en dillkvist.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!