Sotad lax med linser och rucola — gör så här:
- Koka linserna i 20 minuter i vatten smaksatt med soja. Låt linserna rinna av och smaksätt dem med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
- Mixa peston med olivolja och en näve rucola, smaka av såsen med salt och peppar.
- Dela granatäpplet i fyra delar och pilla ur kärnorna.
- Vänd laxen i citronpeppar eller cajunkrydda. Stek i panna i en klick smör eller olja. Det går även utmärkt att torrsteka laxen i teflon om man så önskar. Var gärna lite ”pann-ekonomisk” och stek först sparrisen i pannan och lägg sedan i laxen. Se till att sparrisen är ätmjuk. Laxen däremot ska absolut ha en rå kärna för att inte bli tråkig!
- Lägg upp en hög med linser, rucola och sparris. Lägg laxen ovanpå, och fördela sedan granatäpple och pestosky runt omkring.
- Avsluta som vanligt med en nypa flingsalt och ett varv på svartpepparkvarnen.