00000

Söta scones med grädde och sylt är en riktig klassiker som ska ätas nygräddade!  

För 6-8 scones:

Ingredienser

5 dl vetemjöl, (300 g)
75 g smör
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl mjölk
0,5 dl tranbär, torkade

Tillbehör:

2 dl grädde, vispad
sylt, köpt eller hemlagad

20 minuter + 12 minuter i ugn

Söta scones – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl, smör, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt ägget blandat med mjölken och mixa snabbt ihop till en smidig deg.
  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Arbeta in tranbären. Kavla eller platta ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut 6-8 rundlar med kakmått, 7-8 cm i diameter. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Servera sconsen ljumma med vispad grädde och sylt.
Fler recept med: Bakning, Matbröd