Söta scones

Söta scones med grädde och sylt är en riktig klassiker som ska ätas nygräddade!  
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 75 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl tranbär - torkade

Tillbehör

  • 2 dl grädde - vispad
  • sylt - köpt eller hemlagad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl, smör, socker och bakpulver i en matberedare. Tillsätt ägget blandat med mjölken och mixa snabbt ihop till en smidig deg.

  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Arbeta in tranbären. Kavla eller platta ut degen till en ca 2 cm tjock kaka. Ta ut 6-8 rundlar med kakmått, 7-8 cm i diameter. Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 12-15 min. Servera sconsen ljumma med vispad grädde och sylt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!