00000

Låt ostarna stå framme och bli rumstempererade för bästa smak.

För ca 6 dl

Ingredienser

1 liten röd paprika (100 g)
1 liten gul paprika (100g)
1 bit aubergine (ca 100 g)
2 tomater
2 stjälkselleristjälkar
3/4 dl olivolja
1 gul lök
1/2 dl russin
1 dl strösocker
1 dl vitvinsvinäger
1/2 tsk salt

35 min

1. Kärna ur och skär paprikan i 1 cm stora tärningar. Skär aubergine och tomater i lika stora bitar. Ansa och skär sellerin i ½ cm breda skivor. Skala och hacka löken.
2. Fräs paprika, aubergin, selleri och lök i olja i en kastrull, ca 3 min. Tillsätt tomat, russin, vinäger och socker. Koka caponatan utan lock, ca 20 min. Krydda med salt. Kyl ner caponatan och servera den till ost.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Smårätter