Sorbet med lime- och honungsmarinerad melontopping

Lime­skivorna gör att sorbeten ligger stadigt på tallriken utan att glida.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 förp citronsorbet - eller apelsinsorbet (ca 350 g)
  • 2 lime
  • 200 g melonklyfta - t ex honungsmelon
  • 1 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Ta ut sorbeten från frysen. Forma den till kulor med hjälp av glasskopa och lägg dem i en liten långpanna med bakplåtspapper i botten. Ställ i frysen till serveringen.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Strimla skalet från en halv lime och pressa ur saften från hela limen. Skär den andra limen i tunna skivor. Skala, kärna ur och skär melonen i små tärningar.

  3. Blanda limeskal, limesaft och honung i en skål. Vänd ner melontärningarna.

  4. Servera sorbeten på en bädd av limeskivor. Toppa med de marinerade melon­tärningarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!