00000

Lime­skivorna gör att sorbeten ligger stadigt på tallriken utan att glida.

För 4 personer

Ingredienser

1 citron- eller apelsinsorbetförpackning, (ca 350 g)
2 lime
200 g melonklyfta, t ex honungsmelon
1 msk honung, flytande

Sorbet med lime- och honungsmarinerad melontopping

 

1. Ta ut sorbeten från frysen. Forma den till kulor med hjälp av glasskopa och lägg dem i en liten långpanna med bakplåtspapper i botten. Ställ i frysen till serveringen.
2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Strimla skalet från en halv lime och pressa ur saften från hela limen. Skär den andra limen i tunna skivor. Skala, kärna ur och skär melonen i små tärningar.
3. Blanda limeskal, limesaft och honung i en skål. Vänd ner melontärningarna.
4. Servera sorbeten på en bädd av limeskivor. Toppa med de marinerade melon­tärningarna.