Soppgryta med lammfärsbollar

Allt i ett, enkelt och rationellt. Lammfärsbollarna kokas direkt i squash- och tomatgrytan.
Soppgryta med lammfärsbollar
Soppgryta med lammfärsbollar Foto: Per Ranung

Soppgryta med lammfärsbollar

  • 600 g lammfärs
  • 1 kruka timjan
  • 3 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar - nymald
  • 2 squash
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater - (á 400 g)
  • 2 tsk strösocker

Tillbehör

  • 200 g bröd

Gör så här

  1. Hacka hälften av timjanen och blanda med färs, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till runda bollar.

  2. Ansa och skär squashen i kuber, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olja i en gryta.

  3. Tillsätt tomater, 1 1/2 tsk salt, 2 krm peppar och socker. Låt koka ca 5 min.

  4. Lägg färsbollar och squash i grytan och låt koka utan lock ca 10 min.

  5. Strö över resterande timjan och servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!