Allt i ett, enkelt och rationellt. Lammfärsbollarna kokas direkt i squash- och tomatgrytan.

För 4 pers

Ingredienser

Soppgryta med lammfärsbollar

600 g lammfärs
1 kruka timjan
1 1/2 tsk + 1 1/2 tsk salt
2 krm + 2 krm nymald svartpeppar
2 squash
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 burkar körsbärstomater (á 400 g)
2 tsk strösocker

Tillbehör

200 g bröd

25 min

Recept: Soppgryta med lammfärsbollar

  1. Hacka hälften av timjanen och blanda med färs, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till runda bollar.
  2. Ansa och skär squashen i kuber, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olja i en gryta.
  3. Tillsätt tomater, 1 1/2 tsk salt, 2 krm peppar och socker. Låt koka ca 5 min.
  4. Lägg färsbollar och squash i grytan och låt koka utan lock ca 10 min.
  5. Strö över resterande timjan och servera med bröd.