Soppgryta med lammfärsbollar
Allt i ett, enkelt och rationellt. Lammfärsbollarna kokas direkt i squash- och tomatgrytan.
Soppgryta med lammfärsbollar
- 600 g lammfärs
- 1 kruka timjan
- 3 tsk salt
- 4 krm svartpeppar - nymald
- 2 squash
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 burkar körsbärstomater - (á 400 g)
- 2 tsk strösocker
Tillbehör
- 200 g bröd
Gör så här
-
Hacka hälften av timjanen och blanda med färs, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till runda bollar.
-
Ansa och skär squashen i kuber, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i olja i en gryta.
-
Tillsätt tomater, 1 1/2 tsk salt, 2 krm peppar och socker. Låt koka ca 5 min.
-
Lägg färsbollar och squash i grytan och låt koka utan lock ca 10 min.
-
Strö över resterande timjan och servera med bröd.