Soppa på lammkorv och squash

En lättlagad soppa där den härliga nordafrikanska lammkorven merguez ger en kryddig spets till anrättningen. Kan man inte hitta just den sorten i affären går det bra med någon annan het variant. Den som vill göra soppan matigare kan tillsätta 100 g tärnad fetaost precis före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 squash - liten (ca 300 g)
  • 250 g merguez
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlök - klyfta, pressad
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk koriander - mald
  • 0,5 tsk kardemumma - mald
  • 1 burk tomater - passerade (400 g)
  • 0,5 l vatten
  • 2 msk kalvfond - (Bong)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk gräslök - hackad

Gör så här

  1. Skär squashen i cm-tjocka skivor. Halvera och strimla skivorna i cm-tjocka stavar. Skär korven i lagom munsbitar.

  2. Fräs squash, korv, pressad vitlök och kryddor i olivolja någon minut under omrörning i en stor gryta.

  3. Tillsätt passerade tomater, vatten och kalvfond. Rör om och låt soppan sjuda 5 minuter utan lock, på svag värme.

  4. Smaka av med salt. Strö över gräslök före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!