00000

En enkel och vegetarisk soppa om man byter ut hönsbuljong mot grönsaksbuljong. Om det inte går att hitta udonnudlar så använd egna favoriter.

För 4 person(er)

Ingredienser

50 g ingefära, färsk
2 vitlöksklyftor
1 lök, gul
1 msk rapsolja
1 l hönsbuljong, (tärning + vatten)
1 dl soja, japansk
2 msk misopasta
200 g udonnudlar, färska eller torkade
2 salladslökar
2 paksoi
200 g shiitakesvamp
0,5 msk dashi

Garnering:

50 g shisokrasse, 0,5 ask

1. Skala och strimla ingefära, vitlök och lök. Fräs strimlorna i oljan i en gryta. Tillätt buljong, soja och miso och låt koka upp. Tillsätt nudlarna och låt koka tills de är mjuka.
2. Skär salladslök och paksoi i mindre bitar. Blanda ner salladslöken, paksoi och shiitakesvampen i buljongen precis före servering. Smaka av med dashi och garnera soppan med shisokrasse.