00000

Bjud soppan med bröd som förrätt eller lunch. Serveras soppan som förrätt räcker den till 6–8 personer.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg squash
1 gul lök
2 msk olivolja
1 msk smör
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
6 dl hönsbuljong tärning + vatten
125 g gorgonzolaost
2,5 dl matlagningsgrädde

Garnering

1 gul squash liten
1 msk smör
2 krm salt

Tillbehör

ost riven

40 min

1. Skär squashen i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olivolja och smör ca 5 min. Rör om då och då, den får inte bli brun. Tillsätt squash, oregano, salt och peppar och låt fräsa ytterligare ca 5 min.
2. Häll i buljongen och låt koka upp. Sänk värmen, lägg ett lock över halva kastrullen och låt sjuda ca 15 min. Tillsätt osten och låt den smälta. Mixa soppan med mixerstav och tillsätt grädde. Tillsätt lite extra buljong om soppan är för tjock.
3. Skär den gula squashen i skivor. Stek skivorna hastigt i smöret och krydda med salt.
4. Häll upp soppan i varma tallrikar och garnera med de gula squashskivorna.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa, Vegetariskt