Ca 430 kcal per portion: 15 g fett • 17 g protein • 56 g kolhydrater
Soppa med paprika- och skinkfräs
Ingredienser
- 2 paprikor - gula
- 1 msk olivolja - (+ 1 msk)
- 2 burkar majs - (à 340 g)
- 8 dl vatten - kokande
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar - nymald
- 3 salladslökar
- 100 g skinka - rökt
- 100 g getost - bredbar (15 % fett)
- 8 rågbrödsskivor - (eller formbröd med fibrer)
- smörgåskrasse - 1 ask
Gör så här
-
Dela, kärna ur och skär 1 1/2 paprika i små bitar. Fräs paprikan i hälften av oljan ca 3 min. Tillsätt majsen med spad, fräs ytterligare ca 3 min. Mixa soppan med mixerstav och späd med vattnet. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
-
Strimla resten av paprikan, Ansa och skiva löken. Strimla skinkan. Fräs paprika, lök och skinka i resten av oljan ca 3 min.
-
Bred osten på brödskivorna. Doppa dem i klippt krasse.
-
Fördela soppan i skålar. Toppa med paprika- och skinkfräs. Servera med mackorna.