Soppa med paprika- och skinkfräs

Numera finns det mager getost, med både 10 och 15 % fett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 paprikor - gula
  • 1 msk olivolja - (+ 1 msk)
  • 2 burkar majs - (à 340 g)
  • 8 dl vatten - kokande
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar - nymald
  • 3 salladslökar
  • 100 g skinka - rökt
  • 100 g getost - bredbar (15 % fett)
  • 8 rågbrödsskivor - (eller formbröd med fibrer)
  • smörgåskrasse - 1 ask

Gör så här

  1. Dela, kärna ur och skär 1 1/2 paprika i små bitar. Fräs paprikan i hälften av oljan ca 3 min. Tillsätt majsen med spad, fräs ytterligare ca 3 min. Mixa soppan med mixerstav och späd med vattnet. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

  2. Strimla resten av paprikan, Ansa och skiva löken. Strimla skinkan. Fräs paprika, lök och skinka i resten av oljan ca 3 min.

  3. Bred osten på brödskivorna. Doppa dem i klippt krasse.

  4. Fördela soppan i skålar. Toppa med paprika- och skinkfräs. Servera med mackorna.

 Ca 430 kcal per portion: 15 g fett • 17 g protein • 56 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!