Soppa med kräftstjärtar och äpple

En färggrann grönsakssoppa med ”kräftsmak” tack vare dillfröna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 morot - (100 g)
  • 75 g rotselleri - en bit
  • 0,5 gul lök - liten,
  • 2 tomater - stora, (200 g)
  • 5 dl fiskbuljong - av tärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk dillfrön
  • 3 msk philadelphia - light
  • 1 nypa gräslök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - mald

Kräft- och äppelgarnering

  • 1 burk kräftstjärtar - i lag (360 g varav 170 g är kräftor)
  • 1 grönt äpple
  • 2 msk gräslök - finskuren
  • 1 tsk citronsaft - pressad

Tillbehör

  • 6 skivor formbröd
  • 3 msk philadelphia - light
  • gräslök

Gör så här

  1. Skala och skär morot, rotselleri och lök i mindre bitar. Skär också tomaterna i bitar. Koka allt i fiskbuljongen tillsammans med tomatpuré och dillfrön tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.

  2. Låt kräftorna rinna av väl. Kärna ur och strimla äpplet. Blanda äpplet med kräftstjärtar, gräslök och citronsaft. 3.Mixa soppan slät i mixer tillsammans med philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar.

  3. Bred philadelphiaost på 3 av formbröden och lägg på de andra till dubbelsmörgåsar. Grilla dem på grillen eller grillpanna till fin färg. Skär dem på snedden.

  4. Lägg kräft- och äppelblandningen i djupa tallrikar och häll den varma soppan runt om garneringen. Servera soppan med de grillade smörgåsarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!