Soppa med grönkål och spenat
Ingredienser
- 2 schalottenlökar
- 1 msk smör
- 1 potatis
- 5 dl vatten
- 1 kvist grönkål - repad
- 60 g babyspenat
- 1 grönsaksbuljongstärning
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 4 rädisor
- 1 kruka vattenkrasse - eller 1 ask smörgåskrasse
- 1 dl crème fraiche - lätt
Gör så här
-
Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en kastrull. Skala och skiva potatisen. Lägg potatisen i kastrullen och häll på vatten. Sjud under lock ca 15 min.
-
Koka under tiden upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Lägg först i den repade grönkålen och koka ca 2 min. Lägg sedan ner spenaten och häll av i durkslag. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.
-
Lägg kål och spenat i kastrullen med potatis. Smula ner buljongtärningen. Mixa soppan slät med mixerstav. Värm försiktigt och krydda med peppar. Strimla rädisorna och servera dem i soppan med vattenkrasse och crème fraiche.