33333

Mustiga härliga kryddor från Nordafrika passar perfekt att värma sig med så här års.

För 4 personer

Ingredienser

Soppa från Marocko med torkad frukt

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten röd paprika
5 torkade aprikoser
1 msk olivolja
1 förp quinoafärs, fryst (300 g)
1 1/2 tsk mynta
1 tsk spiskummin, mald
1 liter vatten
3 msk grönsaksfond, konc
1 burk krossade tomater, (400 g)
3 msk russin
1 burk kikärter, (400 g)
2 krm harissapasta
2 tsk citron, pressad
1 tsk salt
1/2 dl persilja, hackad
2 msk färsk mynta, hackad

35 min

Soppa från Marocko med torkad frukt

 

1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Strimla aprikoserna.

2. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja i en gryta 2–3 min. Tillsätt quorn, mynta och spiskummin och låt fräsa med 1–2 min.

3. Tillsätt vatten, fond, tomater, aprikoser och russin. Koka under lock ca 20 min.

4. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda i kikärterna i soppan när 5 min av koktiden återstår.

5. Smaka av med harissa, citronsaft och salt. Vänd ner örtkryddorna och servera.