Soppa från Marocko med torkad frukt

Mustiga härliga kryddor från Nordafrika passar perfekt att värma sig med så här års.
Allt om Mat

Soppa från Marocko med torkad frukt

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten röd paprika
  • 5 aprikoser - torkade
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp quinoafärs - fryst (300 g)
  • 1,5 tsk mynta
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 l vatten
  • 3 msk grönsaksfond - konc
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 3 msk russin
  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 2 krm harrissapasta
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl persilja - hackad
  • 2 msk mynta - färsk hackad

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Strimla aprikoserna.

  2. Fräs lök, vitlök och paprika i olivolja i en gryta 2–3 min. Tillsätt quorn, mynta och spiskummin och låt fräsa med 1–2 min.

  3. Tillsätt vatten, fond, tomater, aprikoser och russin. Koka under lock ca 20 min.

  4. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda i kikärterna i soppan när 5 min av koktiden återstår.

  5. Smaka av med harissa, citronsaft och salt. Vänd ner örtkryddorna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!