55 minuter
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker så att blandningen blir ljus och pösig. Sockret ska ha löst sig helt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda.
- Häll upp i formen. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.
- Vaniljkräm: Blanda grädde, äggula, socker och majsstärkelse i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Ta från värmen. Blanda i vaniljsockret. Låt kallna.
- Vänd ner vispad grädde när det är dags att lägga ihop tårtan.
- Ihopläggning: Skär tårtbottnen i tre delar. Pensla bottnarna med saft. Skär jordgubbarna i små bitar och blanda med vaniljkrämen.
- Bred jordgubbssylt och därefter vaniljkräm på de två understa bottnarna. Lägg på den översta bottnen. Plasta in tårtan noga och låt den safta till sig i kylen, gärna några timmar.
- Garnera med grädde och jordgubbar.