I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

55555

Ta vara på din rabarber och koka upp sommarens godaste tillbehör, rabarberchutney! Passar perfekt till grillad kyckling, fläsk och kalv!

För 4 portioner

Ingredienser

Rabarberchutney

1/2 kg rabarber
1 gul lök, liten
1 msk chilipeppar, röd finhackad (ej kärnhus)
4 msk honung, flytande
2 msk citron, saften
1 tsk kycklingfond, Bong Touch of Taste eller Grönsaksfond
1 dl mango, färsk finhackad
1 msk ingefära, färsk, skalad och riven
flingsalt, och svartpeppar

Somrig & god rabarberchutney!

1. Skala och ansa rabarbern och dela i 2 cm bitar.

2. Skala och finhacka löken.

3. Lägg rabarber och lök i en kastrull tillsammans med honung, citron och fond. Låt det sjuda sakta i 15 minuter.

4. Tillsätt mango och ingefära och låt det sjuda ytterligare 5 minuter.

5. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer honung.

6. Slå upp på rena burkar och förvara dessa i kylen.