Sommartallrik

En härlig sommartallrik med inspiration från Italiens antipasto. Numera kan man hitta halloumi light med 12 % fett, som är läcker att grilla och servera till grönsaker. Några burkar linser och kronärtskockor kommer också väl till pass.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 tomat
  • 1 salladslök
  • 2 dl linser - kokta, eller vita bönor
  • 5 kronärtskockshjärtan - kokta
  • 2 msk persilja - hackad
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta - liten och pressad
  • 2 tsk kapris
  • 2 paprikor - små
  • 100 g halloumiost - light 12 %

Tillbehör

  • skivor bröd - mörkt
  • sallad
  • rädisor

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen.

  2. Grovhacka tomaten och strimla salladslöken. Blanda det med linserna eller bönorna.

  3. Dela kronärtskockorna i halvor och strö över persiljan.

  4. Blanda olja, vatten, salt, peppar och vitlök. Droppa det över lins- eller bönsalladen och kronärtskocka.

  5. Skala och dela äggen. Lägg på kapris.

  6. Kärna ur paprikorna och dela dem i stora bitar. Skär osten i skivor.

  7. Grilla paprikan över glöd ca 5 minuter på varje sida. Grilla osten ca 2 minuter på varje sida. Servera allt i grupper på tallrikar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!