00000

En härlig sommartallrik med inspiration från Italiens antipasto. Numera kan man hitta halloumi light med 12 % fett, som är läcker att grilla och servera till grönsaker. Några burkar linser och kronärtskockor kommer också väl till pass.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 ägg
1 tomat
1 salladslök
2 dl linser kokta, eller vita bönor
5 kronärtskockshjärtan kokta
2 msk persilja hackad
2 tsk olivolja
2 tsk vatten
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta liten och pressad
2 tsk kapris
2 paprikor små
100 g halloumiost light 12 %

Tillbehör:

mörkt bröd i skivor, sallad och rädisor

1. Hårdkoka äggen.
2. Grovhacka tomaten och strimla salladslöken. Blanda det med linserna eller bönorna.
3. Dela kronärtskockorna i halvor och strö över persiljan.
4. Blanda olja, vatten, salt, peppar och vitlök. Droppa det över lins- eller bönsalladen och kronärtskocka.
5. Skala och dela äggen. Lägg på kapris.
6. Kärna ur paprikorna och dela dem i stora bitar. Skär osten i skivor.
7. Grilla paprikan över glöd ca 5 minuter på varje sida. Grilla osten ca 2 minuter på varje sida. Servera allt i grupper på tallrikar.

Fler recept med: Fest, Grönsaker, Smalt, Smårätter, Tjejmiddag